вторник, 28 април 2009 г.

Техническа Тренировка

От преди две седмици, всеки вторник, през цялото лято, се провежда техническа тренировка на райони близки до Халден. По-принцип по същото време елитната група на Халден провежда своята тренировка, която обикновено е интервална. Днес се чувствах малко уморен а и сутринта имах доста тежка тренировка, и реших да посетя техническата тренировка, която беше и без това на километър и половина от мястото където временно пребивавам. Тези тренировки са от типа, отиваш плащаш 25крони (5.50лв) чертаеш си маршрута и бягаш (тренировката се организира от един от 2та клуба в града, като, когато се организира от Халден СК със задачата се заемат един юноша или девойка и някой от елитната група. Целта е младежът или девойката да научи нещо от по опитния мъж или жена). Тренировката беше доста интересна с 36КТ на 5.4км маршрут. Моята задача на тази тренировка бе да имам постоянен контакт с картата и абсолютно след всяка КТ да излизам с правилна посока за следващата такава (на такива къси отсечки ако си във вярната посока си свършил половината от задачата да намериш КТ). И ако си в вярната посока и имаш сигурен изходен ориентир тогава няма шанс да сгрешиш (или поне на теория).



А тук може да видите същата тази карта само че от 1974. И при всичките приказки колко добри карти са се правили преди в България и колко напред сме били с материала, не смятам че са правили и на половина добра карта, като тази, през тези години.



На последното световно в Норвегия 1997 по първоначални планирания на тази карта е щяла да се проведе средната дистанция, но след това местят световното изцяло в друга област на Норвегия.

Няма коментари:

Публикуване на коментар