вторник, 25 септември 2012 г.

XCo - adventure cup 2012

За трета поредна година XCoSports Bulgaria (спонсор на националния отбор по ориентиране) организира екстремното състезание на България - XCo - adventure cup. За трета поредна година аз и моят съотборник Иван Сираков участваме в състезанието и за трета поредна година успяваме да го спечелим.
 Тазгодишното издание се проведе в и край природен парк "Русенски Лом". Трасето включваше 150км колоездене, 50км бягане (ходене), 1км плуване, 55км гребане, катерене и проникване в пещера.
 Няма да изпадам в подробности да пиша какво ни се е случило през тези 3 дена, а ще нахвърлям нещата, които ще останат като спомен може би за цял живот.
 Природен парк "Русенски Лом" е уникално място с многовековна история и може би, ако не беше това състезание, никога нямаше да се докосна до това място. За което искам да благодаря на организаторите, че разчупиха статуквото на този тип състезания "излязоха" от планината за да отидем в "полето".
 Състезанието бе много тежко и от гледна точка на метеорологичните условия. Стартирахме на 10 градуса и дъжд. Плувахме в 17градуса вода, бутахме колелетата в невероятна кал, някои от отборите катериха първия ден в проливен дъжд, газихме из места, където човешки крак сигурно не е стъпвал десетки години, вървяхме по Римски пътища, където колелетата на каруците на тогавашната цивилизация са оставили вечна следа в подредения от камъни път. Посетихме скални манастири, които неясно как за мен са издялкани в скалите с невероятна точност.
 Първите два дена се справихме много добре с препятствията и въпреки, че бяхме на косъм да получим наказание от два часа втория ден заради катеренето, бях сигурен, че за нас лично най-трудното бе гребането, както и се оказа. Не добрата техника ни изтощи максимално и в края на 6 часовото гребане бяхме на ръба на силите си. Определено това ще е нещото, което ще помня най много от таз годишното издание на състезанието и с нетърпение очаквам какво организаторите ще измислят следващата година.
 Искам да благодаря на Наталия Величкова, която бе най-добрия съпорт. Следваше ни навсякъде, направи много хубави снимки и помагаше с каквото може, без нейната помощ нямаше да се справим толкова добре.
 Искам да благодаря на Бойко Рачев и "Ilina.bg" които и тази година бяха наш официален спонсор и обезпечиха финансово участието ни.
 Искам да поздравя всички участници и отбори в състезанието. Обстановката беше много приятна и приятелска, общо взето се заформя едно голямо семейство на XCo - cup!



  И на последно място но не и по значение, искам да благодаря на организаторите, които вложиха много усилия в организацията на това състезание и ни позволиха да се докоснем до този прекрасен край на България за тази скромна стартова такса.

 Скоро ще бъде готов и филма от състезание, където ще може да се придобие по-добра представа за атмосферата на състезанието.

1 коментар:

  1. Национален шампион по гребане девойки младша възраст Росица Манева родена 2000та година.

    ОтговорИзтриване