понеделник, 25 юли 2011 г.

WOC

Доста време измина от, както за последно писах в блога си, но по-добре късно отколкото никога:) Доста неща се случиха от последния ми пост но може би повечето от тях не са били достатъчно важни за да намеря време да пиша за тях. Може би единствено пропуснах да напиша няколко реда за Юкола, но тя и без друго беше доста добре отразена в нета, така че нямаше да напиша нещо кой знае колко интересно :)
В момента с националния отбор сме на високопланински лагер на Копаоник - Сърбия. Предни години този лагер сме го правили на Белмекен - България, но този път решихме да разнообразим малко програмата като сменихме мястото. И смятам че не направихме грешка. Мястото е супер. Лагера протича много добре. Но най-големия плюс на това място е картите с които разполага. Много тежки райони, на моменти доближаващи се до районите във Франция. Атмосферата в отбора е много добра, което допринася за по бързото протичане на лагера. Тренировките са доста разнообразни, като се опитваме да редуваме тренировка на карта с чисто физическа тренировка. Надморската височина тук е идеална за такъв тип лагер 1800м надморско равнище.
След края на лагера сме планирали още два по-къси лагера. Един на Витоша също високопланински и един в Село Баня, като той ще е изцяло спринтов (единствено тренировки на карти за спринт, които са ни доста важни.
Във Франция пристигаме на 10ти. Отбора ще спи близо до състезателния център в Екс Ле Ба. Тази година ще пропусна възможността да бягам 3 индивидуални дисциплини на световното първенство, а съм се концентрирал върху спринта на първо място и дългата дистанция.  Макар това е възможно най-трудната комбинация от към физиологично възстановяване считам, че съм достатъчно добре подготвен да се справя със ситуацията:)
Наистина остава много малко време до най-очакваното състезание тази година от мен. И това време смятам да го използвам максимално добре :)
 Да бягаш световно първенство е най-невероятното нещо в ориентирането. Винаги е много вълнуващо. Още сега може да си представя обстановката и смятам че тя ще е, като за световно. Но тръпката преди старт и по време на състезанието е неописуема.

 Публикувам една от тренировките ни тук. В този ден имах проблем с коляното, но реших все пак да се разходя из гората избягвайки съвсем бавно този коридор. Накрая беше доста трудно да се съсредоточа.

2 коментара:

  1. **аси змИятЪ е този тунел. Надявам се да сте добре подготвени за световното и знам че ще се представите много добре. Поздрави за всички национали.

    Tsvetan Ivanov

    ОтговорИзтриване
  2. Fear is an illusion!

    Everything is an illusion!

    Пожелавам ти Дизел (и на всички от отбора), да си внушавате илюзии, които ви карат да се чувствате добре, по-добре, перфектно и т.н.
    И накрая като повярвате, те ще дойдат... :)!
    След това остава само да благодарите :)!

    ОтговорИзтриване