неделя, 11 април 2010 г.

Сватбата на Анне Маргарита и Андерш

Ще започна разказа си малко по от далеч. В петък вечер заминах за областното първенство по нощно ориентиране на област Остфол, в която се намира и Халден. Пак масов старт само с една пеперуда, което запази голяма група до края на маршрута. Този път нямаше звезди, като Андерш Нордберг, което направи състезанието доста интересно. Водачите най-отпред постоянно се сменяхме, поради множеството малки грешки, които всички от нас допускахме. Района бе познат на много от състезателите поради провелото се есента голямо състезание "Блудшлитет".
 В крайна сметка бягах прилично и в по голяма част от състезанието стоях на чело. Накрая дупчих предпоследна точка първи, но Винсент намери по добро излизане от гъстото и бе 20 метра преди мен на последна, което направи невъзможно финиширането ми 1ви.

 Резултати

Веднага след състезанието заминах за Осло, където останах при съотборника си от Халден Торбен Вендлер (Гермаски национален състезател). На другата сутрин направихме възстановителна тренировка и се подготвихме за сватбата на Анне Маргарита и Андерш, която беше в същия ден.


 Първата част от сватбата премина в църквата "Нордберг". Не е кой знае колко по различен ритуала между Българските сватби и тези на Норвежците. Клетвите, съгласието, халките, целувката, и бяха обявени за съпруг и съпруга:).
 След това се преместихме в ресторант, където се състоя и останалата част от мероприятието. Коктейл, речи, вечеря, речи, пиене, речи, още чдене, още речи, речи, речи, речи. Общо взето тук така е прието и по такъв начин се празнуват сватбите. Родителите и на булката и на младоженеца си бяха подготвели доста закачливи речи, което доста приповдигна духа на компанията. След 11 часа се преместихме в съседното помещение, където бяха напитките тортата, сладкишите и дискотеката.
 Сватбата бе доста интернационална - Шведи, Датчани, Швейцарец, Германци, Българин и естествено много Норвежци. За съжаление аз бях само този, който разбираше едва на половина речите :).
 Също така на тази сватба присъстваха и няколко световни шампиони по ориентиране. Емил Вингстед, Петар Торесен, Бйорнар Валстад, Хане Стаф, Анне Маргарита а Тиери Жоржу бе изпратил букет цветя с пожелания за младото семейство.
 Мога да пожелая на младото семейство, много здраве, късмет, деца, разбирателство и много световни титли.

По време на сватбата успях да си поговоря с Борнар Валстад. Каза ми едно много интересно нещо. Когато бил на моите години, дори и малко по-млад се колебаел, какво да прави, дали да тренира сериозно. Тогава Петър Торесен му казал: Сега е момента да вземеш решението дали искаш да бягаш (ориентираш) бързо или не. След 10 години ще е твърде късно!
 Също така имах и интересен къс разговор с Петър Торесен относно предстоящото европейско първенство в България, но това за сега предпочитам да не го пиша (все още го обмислям).


 Вечерта бе бурна а следващия ден тежък, но успях да събера сили и да отида на тренировка, макар краката ми да отказваха да се движат.

20 дни остават до 10МИЛА: I'm so excited.....

Повече снимки от сватбата ще публикувам след около седмица.

Няма коментари:

Публикуване на коментар