неделя, 1 април 2012 г.

Begun Cup

 Събота и неделя моят клуб "Бегун" организира традиционната купа "Бегун" 2012. Програмата включваше три старта за два дни. Дълга-средна дистанция, МОЛ ориентиране и ориент-шоу. Средната дистанция до 21ва точка бе и контролно за националния отбор. Района беше много добър, включващ почти всичко. Терена бе труден на места поради каменните полета доста бавен за бягане. Хареса ми много. Организаторите бяха обявили парична премия на този, който избяга маршрута под 56мин. За трети път тази година се декласирам на състезание, а този път го правя по абсолютно недопустим начин. Не поглеждам нито описание нито сигнатура и мислейки за обекта, който търся за понор, всъщност намирам понор на местността с точка, дупча я и продължавам. И в крайна сметка много доброто ми бягане бе опропастено от дилетантска грешка. Времето ми бе 52.29 с около 6 мин по-добро от това на Иван Сираков, който става първи.



 Следобеда се проведе МОЛ ориентиране в един от Варненските молове - Двете Кули. Маршрута бе направен по начин по, който достъпа до няколко точки се оказа почти невъзможен за мен. Определено състезание като това не е моя тип, но пък бе много забавно.



 В днешния ден бе и кулминацията. Ориент шоу включващ лабиринт. Такова състезание се проведе за първи път в България, то започна с два индивидуални старта от на, които времената се събираха и първите четирима от мъжете и жените образуваха финал на, който се стартираше на масов старт. На двата старта бях с втори времена и по този начин си осигурих място във финала като 1ви. Но не това беше моята цел. Мисля, че си научих урока от миналата година и на тези два старта бягах доста пестеливо, но без грешки. Финала бе наистина интересен. Единственото от, което се притеснявах бе как щеше да се развие маршрута. Стартирайки видях много бързо 1ва точка на картата и това веднага ми даде малка преднина, като я дупчих 1ви. От там маршрута ни се раздели на две от което останах доволен, защото знаех че на излизането от пеперудата ще се получи и разкъсване, както всъщност се получи. Успях да вляза пръв в лабиринта и да пробягам точките вътре бързо и без грешка. Петър Доганов стана втори а Григор Караиванов трети. Иван Сираков допусна грешка в лабиринта и това го лиши от възможността да се бори за призовата тройка.

Резултати.





Сигурен съм, че догодина купа "Бегун" ще бъде още по-вълнуваща. Заповядайте!!! Скоро очаквайте филм от "Бегун" къп 2012 а тук може да видите видеото от купа "Бегун 2011".

Снимките взех от КСО "Диана" Ямбол.

Няма коментари:

Публикуване на коментар