неделя, 24 май 2009 г.

Незадоволителни бягания на NOC - квалификации


Вчера 23.05.09 бе средната дистанция от квалификациите на Норвежкия национален отбор за Скандинавския шампионат. Изключително тежкия терен (което не може да се види много добре от картите) ни предложи добро изпитание на духа (и тялото). За мен състезанието не мина по най-добрия начин като допуснах доста грешки от по 30 - 40сек. 4та, 7ма, 10та, 11та и 15та. Картата беше доста странна на места и доста обобщена. 2 от грешките ми дойдоха от това че доста обекти липсваха (от което останах много изненадан). За мен това състезание се явяваше и контролно за Юкола и нещата след състезанието не изглеждаха много розови! Главния проблем дойде от това, че опита ми на такъв тип терен е много малък и много се колебаех при избора си на микро варианти. От рода на - дали да бягам направо или да заобиколя. Твърде много мислех за това че не вземам най-добрите варианти...













Дългата дистанция 24.05.09 обещаваше наистина тежко състезание имайки в предвид вчерашната средна. Престоя ми в Осло премина в апартамента на Анне Маргарите Хоискен и Андерш Нордберг. Вечерата преди дългата гледахме до късно "Гладиатор" за повдигане на бойния дух и кодовата дума за дългата бе "strenght and honour". Физически бях добре и изобщо не се притеснявах. Смятам, че най големия проблем за мен дойде от това че картата беше 1:15000 и едва към средата на маршрута започнах да я чета значително по-лесно. Дори, когато се бягаше по пътека ми се налагаше почти да спра за да си погледна картата, защото пътеките бяха покрити с камъни и корени и беше доста опасно. 2 грешки общо около 3:30мин (без да изчислявам "ослушванията") направиха състезанието не до там идеално. за 2ра точка постъпих по най-дилетантския начин. Без изходен ориентир, просто разчитах на късмета и естествено, че "той" ми изневери (ориентирането е точен спорт и такива грешки са недопустими). Грешката за 8ма точка обаче не бе по моя вина. Първо на върха имаше още един камък и на склона скалите бяха 4 не 2. Емил Вингстед прави абсолютно същата грешка и на финала е коментирал това с организаторите и те самите са знаели това... До вторник може би ще бъде ясен 1вия отбор за Юкола в който наистина се надавам да съм! Конкуренцията в Халден наистина е голяма и ако се класирам в 1вия отбор, от 1вата година наистина ще е успех за мен.
























Of topic: Петък вечерта Андерш "отиде за риба" - и това бе улова:


Следователно и вечерята :)

2 коментара:

  1. Дизел, като гледам картите, ми се струва, че си бягал в Рая на Ориентирането. В действителност сигурно не е било точно така, като гледам какви заобиколни варианти си избирал, явно теренът е бил много тежък. Много ме кефи варианта ти 7-8 на средната, как си минал през една непроходима скала (според GPS-a де:-) И както винаги си перфекционист, защото резултатът ти на дългата, от който никак не си доволен, е по-добър от този на Дани Хубман и някои други "ливадки", а?

    ОтговорИзтриване
  2. Абе да ти кажа на средната от там си и минах :):)

    ОтговорИзтриване