събота, 2 май 2009 г.

Състезание - Средна дистанция.

Днес имаше състезание в околностите на град Мос (60км северно от Халден). Средната дистанция, на доста интересен и също така сложен, на места, район! Стартовия списък обещаваше силно състезание и хора като Олав Лунд Анес, Бабтис Ролиер, Холгер Хот и много други направиха състезанието наистина силно. Целата ми на това състезание бе да не греша или поне да не допускам големи грешки. Не можах съвсем да изпълня целта си, 3 грешки от по 20сек и една грешка от минута направиха състезанието незадоволително, от техническа гледна точка, за мен! Но по-разочарован останах след, като сравних сплитовете си с тия на Олав. Дори и на отсечките които бяха изцяло само бягане, Олав ми слагаше секунди. Просто този ден бях уморен и усетих това след финала. Тежката седмица от към тренировки си каза думата и наистина усещах умората в краката си. Утре е дълга дистанция и то "преследване" от днешния ден. Но за моя жалост повече от 50% от състезателите няма да участват утре (и то най-добрите) и поради това ще стартирам 2ри на 1мин и 33сек от 1вия. Ще се опитам да пренебрегна болката в краката и да направя едно добро състезание.



След състезание като днешното наистина оценявам положително престоя си в скандинавските държави. Просто тук е друг свят от гледна точка на ориентиране. Дори и да съм направил не добро състезание, научавам много повече отколкото, повечето състезания в България (което в случая е жалкото, но истината).
















Тройката: от ляво на дясно - Бабтис Ролиер, Олав Лунданес, Холгер Хот Йохансен.

2 коментара:

  1. Dizka, kato ya gledam tazi karta i mi se pulnyat ochite sus sulzi! Kakvo tolkova ima v tova orientirane, che nishto drugo ne moje da go zameni?

    ОтговорИзтриване
  2. Ами самото ориентиране, то си е незаменимо :)!!

    ОтговорИзтриване