понеделник, 27 август 2012 г.

Държавно Първенство 2012

Изминалия уикенд край гр. Сърница се проведе тазгодишното издание на Държавно Първенство спринт, дълга и щафета. Формата бе същия, като миналата година а аз трябваше да защитавам титлите си от 2011 тъкмо в тези 3 формата.
 В петък бе 1вия старт спринт. Този път се очертаваше малко по-различен спринт от обикновено и абсолютно никой от състезателите не подозираше какво точно ни очаква. Това не беше типичен спринт а по-скоро къса средна дистанция. Трудния за ориентиране терен го направиха доста техничен и най-важното в този старт бе баланса между скорост на бягане и ориентиране. Така и направих на местата където трябваше да се бяга, бягах максимално а където бе сложно, намалях скоростта и взимах точката със голяма сигурност. Направих добро бягане, което бе достатъчно да спечеля 1вото място.

Резултати.


Събота бе дългата дистанция, която се очакваше да е много тежка имайки в предвид 650м сборно изкачване на 10км маршрут. Не стартирах по най-добрия начин. Грешен вариант за 2ра точка, ме наведе на мисълта, че ако искам да направя добро бягане трябваше да бъда безпогрешен до края. Района бе много интересен и на места доста труден за ориентиране на висока скорост. Бягах добре и една точка след пеперудата настигнах стартиращия 6мин пред мен Иван Сираков. До края бягането се разви добре с две много малки грешки. Станах 1ви и в днешния старт. Следван отново от Иван Сираков и Николай Димитров също, като и в спринта.

Резултати.


Последния старт от първенството  беше щафетата в Неделя. Тази година имахме малка промяна в състава ни спрямо миналата и на мястото на Ивайло Иванов бе Калин Карачоров. Калин направи стабилно бягане на 1ви пост а Владо Атанасов направи отлично бягане с, което прати вторите далече от нас. За втора поредна година ставаме държавни шампиони с отбора на "Бегун" и ако трябва да степенувам по престиж състезанията в България, щафетата държи едно от първите места.

Резултати.

 Смятам, че все повече състезания от държавния календар трябва да се правят на такива трудни за бягане и ориентиране райони, ако искаме Българското Ориентиране да се развива и да върви напред. Аз лично съм много доволен от изминалото ДП. Поздравления за Георги Карталов и БФО за добрия избор.

 Четвъртък заминавам за Скандинавието и последния кръг от световната купа NORT. 5 старта в 3 държави за 8 дни. На първия старт в Норвегия тази събота и неделя, водач на Българския отбор (тоест аз) ще бъде Андерш Норбег. Ще чакам ценни съвети от него с което да направя едни добри бягания :) Последния старт във Воукати е другата неделя и след това ще остана на няколко дневен лагер с Финландския си отбор "Калеван Расти" а на 15ти и 16 ще участвам на Финландския шампионат средна и щафети. На 17ти се прибирам обратно в България където ще ме очаква 3тото издание на XCO Adventure Cup. И тази година сме екип с Иван Сираков а формата на състезанието се очертава да е още по интересен и труден :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар