четвъртък, 13 октомври 2011 г.

Ново начало...

Може да се каже, че този сезон почти приключи. На мен лично, като състезания ми остават ДП маратон край Търново следващата седмица и пет постовата щафета "Смоланд" в Швеция след две седмици, която очаквам с голям интерес, понеже никога не съм участвал в тази надпревара. За тези, които не знаят това е щафетата, с която се слага края на сезона в Скандинавието и всички добри отбори са там - голяма конкуренция.
 Отново е есен и отново започвам подготовка за следващия сезон. Септември месец беше за мен "разпускащ". Мисля че успях да си почина не само физически, но и умствено, като на моменти се усещах, че въобще не мисля за ориентиране, което много ми хареса.
 През този един месец се случиха доста интересни неща. Естествено ориентирането няма как напълно да отсъства от ежедневието ми и участвах на няколко състезания.
 Димо Чолаков бе главния организатор на купа "Диана", от когото и получх специална покана да участвам. С радост приех поканата и макар лошото ми здравословно състояние успях да бягам достатъчно добре. Искам да благодаря на Димо Чолаков и да изразя възхищението си за това, какъв "див ентусиаст" е!  
 Екстремното състезание на България '"XCo Adventure Cup" бе поредното предизвикателство. След миналогодишната ни победа с Иван Сираков, като отбор "IlinaBG" тази година успяхме отново да спечелим, но не това бе най-важното в случая. Емоцията, която едно такова състезание ми дава е уникална. Най-хубавото нещо на това състезание, е че правим неща и посещаваме места, които едва ли бихме направили и посетили. А опита който трупаш е безценен. Искам да благодаря на фирма "IlinaBG" и Бойко Рачев, който за втора поредна година застава зад нас, като спонсор. Също така искам да благодаря и на фирма за облекла "CRAFT".
След това екстремно състезание се включих в организацията на клубната ни купа "Бегун" за, която вече писах, но ще повторя, не пропускате да ни посетите догодина. Ще бъде още по-вълнуваща и интересна.
  От дълги години не бях посещавал детското ни ДП. Тази година имах тази възможност и съм много доволен да видя, колко много деца участваха. Димо Чолаков бе в основата на всичко. След разговори с мен и с Наталия, решихме да замина за Габрово. Моето присъствие там бе специално за СКО "Диана Ямбол", а в последствие реших да направя и две мултимедийни презентации с видеоанализ на спринта и дългата дистанция. Макар доста малкото време, с което разполагах за видеообработката, смятам, че се получи доста добре. Имаше и доста голям интерес, което мен лично много ме зарадва.
 Понеже се бях записал за участие в Държавното Първенство Маратон по XCMTB, което бе в неделя, ми се наложи веднага след презентацията на дългата дистанция да се прибера в София. На другия ден 10 часа бе старта на състезанието в Бухово. За мен това беше първо състезаине от такъв тип. Трасето беше много тежко 53км с над 2000м денивилация и само 1км каране по асфалт. Трасето минаваше през връх Мургаш, където ни очакваше сняг и мъгла.
 За мен лично най-интересното нещо от това състезание бе да видя, какво ще ми бъде изоставането на върха от най-добрите. Белгиеца Уолтър Клепе бе най бърз до върха с време 68мин. Първъя Българин бе с време 75мин а аз бях с време 78мин от което останах много доволен. Липса на опит и техника на каране е нещото, което не ми достига :) Сила имам в излишък. За самото състезание тръгнах неподготвен, само с един енергиен гел, и силите ми стигнаха до 2рия час. след това бях принуден да спра на подкрепителния пункт и да прекарам доста време там. Реших да го завърша все пак защото така или иначе бях изминал 40км вече и ми оставаха някакви си 13 :) Финиширах 7ми на близо час след победителя, но 3ти в моята група "Мъже". Смятам за в бъдеще да участвам на такива състезание. Имам доста още какво да уча и особенно в спусканията, където ми правят най-много.


Така за мен "разтоварващия период" приключи и започвам отново с тренировките, подготвяйки се за следващия сезон!

Няма коментари:

Публикуване на коментар