понеделник, 10 май 2010 г.

Обратно в България

Преди около една седмица се завърнах в България след скандинавския си тур: Дания, Норвегия, Швеция.
10МИЛА бе състезание номер едно по важност за престоя ми там. Невероятно силен отбор, но може би не можахме да покажем това на, което бяхме способни. Всичко по организацията преди щафетата беше перфектно. Добро настаняване, добра храна, добра и спокойна атмосфера. Тази година нямахме палатка на самата арена а имахме къща на 200м от финала, което беше супер удобно.
Самата щафета не тръгна по най-добрия начин и на 1ви пост изостанахме на 3мин и 30сек. На 2ри пост скъсихме разликата на 2:20, което не даваше добра стартова позиция на Норберг за да може да се откъсне от групата и да бяга сам. 4ти и 5ти пост бягаха много добре и предадоха малко повече от минута преднина на 6тия ни пост. 6ти пост бе еднакъв за всички без вилици. Винсент не бяга добре и позволи да бъде застигнат от почти всички фаворити. Така на 7ми пост щафетата започна от начало за нас. Бягах добре. Сигурно навсякъде без излишни рискове. Много малки грешки не повече от общо мин. На финала дадох всичко от себе си за да мога да дам някакъв аванс на стартиращия 8ми пост Олав Лунданес. 15тината секунди преднина се оказаха достатъчни за да може той да се откъсне на близо мин само в първите няколко мин от бягането, но много груба грешка от страна на Олав ни остави на 2мин след фаворита Калеван расти. На 9ти пост Матс Халдин направи силно бягане, но то не бе достатъчно да стопи преднината на Калеван а по-скоро я увеличи на 3мин. Емил стартира на последен 10ти пост с пасив от 3мин. На още 3мин след него стартира и Даниел Хубман за отбора на Кристиансанд. На електронното табло наблюдавахме как дистанцията между хубман и вингстед се стопява бързо и ни стана ясно че ще се съберат заедно, както и стана. В последните метри от маршрута им Хубман не остави съмнение кой ще е победителя от тази битка. Калеван бяха далеч напред с над 6мин преднина. Така класирането остана Калеван Расти 1ви Кристиансанд 2ри и ние - Халден 3ти.
След финала целя отбор изпитвахме доста смесени чувства и по-скоро повечето от нас бяхме разочаровани, понеже не това беше нашата цел. Но гледаме напред и ще се подготвим много добре за предстоящата Юкола, за която се надявам да попадна в 1вия отбор.

Изминалия уикенд участвах на състезанията около Ловеч и Троян. 4 дни състезания, които превърнах в малък тренировъчен лагер с доста тренировки. Спечелих всичките 4 старта но не останах доволен от ориентирането си.
Искам да похваля организаторите на 4ти състезания които се бяха постарали и се получиха много приятни стартове.
Картите ще публикувам малко по-късно. (карта от 10мила все още нямам).
Сряда, четвъртък и петък с класа (НСА) ще посетим няколко пещери и "виа ферата" край "Съевата Дупка". Другата седмица смятам да направя едноседмичен лагер в Горна заедно с Иван Сираков и от там на 22ри да се преместим в Приморско за лагера с НО.

Няма коментари:

Публикуване на коментар