сряда, 4 ноември 2009 г.

WOC-2009 - Унгария - 3 месеца по-късно


Преди да започна да пиша каквото и да е било искам да кажа едно голямо БЛАГОДАРЯ!
Искам да Благодаря на клуба си „Вариант 5”, който ми осигури по-голямата част от финансиите за да мога да водя една целенасочена подготовка. Без хора, като Марк Летау, Диан Бонев, Пламен Иванов, Ивайло Иванов, Даниел Николов, Стоян Господинов и останалите членове на клуба нямаше да имам възможност да обезпеча финансово подготовката си.
Искам да Благодаря на всички хора дошли да участват на купа „Дизел” и на тези, които имаха огромното желание да дойдат, но бяха възпрепятствани от лошите метереологични условия. Специални благодарности на Калин Пенчев и Браун ТИМ за организацията и провеждането на самото състезание.
Благодаря на БФО и лично Председателя Атанас Георгиев за подкрепата във всяко едно отношение.
Благодаря на треньорите Валентин и Камен Каменарови, които допринесоха за успеха ми с провеждането и организирането на многобройните лагери преди Световното Първенство.
Благодаря на съотборниците ми от Националния отбор защото с тях се държахме повече като приятели от колкото, като конкуренти.
И последно, но не по важност искам да Благодаря за невероятната атмосвера, която българската агитка сътвори.


ОБЕЩАНИЕ

"Натали ето, че двамата с теб отново сме изправени пред най-голямото изпитание за годината. Изпитанието за, което се подготвям от края на миналото Световно Първенство. Изпитание, което трябва да доказваме на нас самите, че всичко, което правим и всичко от, което се лишаваме си струва усилията.
Аз не мога да ти обещая че ще стана Световен шампион, но мога да ти дам думата си че ще бягам на 111% от възможностите си за да реализирам моментната си поготовка! Знам, че ти е много трудно да ме търпиш понякога, но ти обещавам че нащия труд ще бъде възнаграден."

Това така неречено „обещание” написано на гърба на копие от старата картата за спринта на световното първенство, написах дни преди самото първенство. Обещание, което Наталия Величкова ме накара да напиша, за да не са само празни приказки нещата, които си говорим толкова дълго време.

Отпътувахме и за толкова дългоочакваното първеснтво. Пристигнахме няколко дни по-рано за да може да направим последни тренировки на Унгарски райони. Тренъорите на отбора Валентин и Камен Каменарови и ръководителя на отбора Атанас Георгиев ни съсзадоха отлична вътрешна атмосвера, преди и по време на самото Първенство. Близостта която тези хора допуснаха да имаме с тях допринесе лично за мен да бъда още по-спокоен.

Ден преди началото на първеснтвото пристигнаха втората част на отбора в това число и моят личен тренъор Наталия. Още с пристигането си тя ми връчи около десеттина плика с мотивационни писма (за тези от вас, които не знаят с Наталия преди старт не си говорим, за това как трябва да бягам, какво да правя и т.н. Всичко сме се опитали да обсъдим предварително а нещата които не сме тя ми ги пише на лист хартия и ми ги дава няколко дена предварително, за да мога не само да прочета написаното, но препрочитайки го многократно да вникна в съдържанието.) Писмата бяха сложени в пликовете от стартовите такси от купа „Дизел” . Първото писмо имаше следния текст.(цитат част от писмото).
„Обещанията трябва да се спазват, особено, когато са направени честно и от сърце... Защото честността е тази, която определя самоуважението ни...
И за да си довърша мисълта от 12.08.09. Винаги съм твърдяла, че важно да си тръгнеш от спорта удовлетворен. Няма значение дали си станал Световен Шампион, (макар че вярвам че и това ще стане на 111%) . Много пъти сме коментирали, че си голям късметлия, много пъти сме коментирали, че си заслужил доверието и подкрепата на хората около нас. Много пъти сме говорили за това, че най-важното нещо, което си постигнал с волята си е, че караш хората да ти вярват (вече не съм само аз). Но все пак най-важният си ти! Най-важното е твоето бъдеще! Най важното е да си свършиш работата по най-добрия начин, защото от това зависи какво ще работиш 2010г. А още по-важното е тези деца дето ти пожелаха успех на купа „Дизел”, да се гордеят че тяхните 10лв са допринесли за това ти да си такъв какъвто си в момента – Символ на мечтата да покориш върха или да докоснеш звездите.
И още нещо си мисля: Знаеш ли струва си това, което правиш. Просто не се страхувай да скочиш. Смело и безразсъдно!”...

Продължението четете в Списание БГ-Ориентиране :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар