вторник, 7 юли 2009 г.

Kopaoink OpenПрез изминалия уикенд се състоя Копаоник Опен. Решението да участвам на това състезание дойде малко спонтанно и в последния момент, но все пак реших да участвам защото така или иначе няма да имам много други стартове до световното първенство а знаех че картите ще са на нужното високо ниво, поради паралелно провеждащото се Юношеско Европейско Първенство по Ориентиране.
Пътуването мина много забавно като основния виновник за това бе Младен Джулиев, който постоянно разведряваше обстановката с разни смешни истории.
Времето на Копаоник не бе много приятно, като почти постоянно валеше дъжд и бе сравнително студено. Настаних се в стая с подвижната енциклопедия - Петър Папункьов и с човека имащ предварително отговори на всички въпроси - Калин Пенчев.
Състезанието бе с програма както следва - петък дълга дистанция, събота средна дистанция и неделя спринт.
Първия ден на дългата дистанция. Още в самото начало на маршрута усетих умора в краката си а в самия край на маршрута се чувствах много уморен. Избягах сравнително добре маршрута с грешки около 3мин. Останах доволен като цяло макар и да бях победе от Йонот Цинка с 57сек, който ми взема абсолютно всяка точка в изкачване. Района беше наистина много хубав, а единствено то нещо което липсваше на този маршрут бе вариантна отсечка.
В събота се състоя Световно Рангово състезание, където бягах доста под възможностите си като допуснах общо около 4 мин грешки и се наредих на 3то място. Победител отново стана Цинка а 2ри се нареди Николай Димитров - Коко. Не останах обаче толкова доволен от картата, както първия ден. Между светло и тъмно жълтото нямаше никаква разлика, картата бе доста трудно четлива и на места много обобщена. На едно място където допуснах грешка имаше едни камъни които на старата карта ги имаше а на новата не. Като цяло това бе най слабото като организация WRE на което съм участвал.
Последния ден спринт, бе из самия комплекс Копаоник. Маршрута беше разделен на две части, като първата бе изцяло горска а втората между зградите в комплекса. На една точка допуснах доста голяма грешка от 30 секунди и така загубих за 3ти пореден ден състезанието от Цинка.
Цинка допусна много елементарна грешка 3тия ден, като минава много бързо през последна точка и тя не му излиза. Така той самия се декласира а класирането бе общо от 3те дни. Най нелепото беше неговите протестни писма който писа и по този начин смятам че доста се изложи. Ако това нещо се случи на Световно първенство или на някое състезание в скандинавието изобщо нямаше да подлежи на коментар а щеше да е директно декласиран. Както и да е това е друга тема.
Мога да кажа че пътуването до Сърбия си струваше, защото ми показа че физическата ми форма поради една или друга причина не е много добра за момента и сега знам на какво точно да наблегна в малкото оставащи дни до световното първенство.

Класиране 1ви ден.

Класиране 2ри ден.

Класиране 3ти ден.2 коментара:

  1. Дизел........оправи си картите от 1-ви и 2-ри ден, че не се увелиават и не се виждат вариантите!!!

    ОтговорИзтриване