понеделник, 17 юни 2013 г.

Jukola

 Измина и Юкола 2013. Както винаги много емоции и приятни моменти изпълниха най-мащабното събитие за годината в ориентирането в световен мащаб.
 Тази  година трябваше да се задоволя с място във втория, но така е когато бягаш за единия от най-силните клубове по ориентиране. Трябва да си наистина безгрешен през сезона за да си в 1вия отбор. В началото бях много разочарован, че не бях селектиран за 1вия отбор, но ден два след като научих новината погледнах на цялата ситуация от друг ъгъл. Никога до сега не бях бягал последен пост и в крайна сметка 2рия отбор на Калеван Расти също е много добър. Последните две години бяха ставали 10ти.
 Дните между NORT и Юкола прекарах в Ивескюла на гости на Йере и Сузана, като потренирах доста добре. Веднъж ходихме на тренировка на район подобен на Юкола а през останалото време бягах спринтове.
 Деня преди старта се чувствах добре и вече с нетърпение очаквах момента в който картата ще ми бъде подадена от 6ти ми пост.
 Щафетата не стартира по най-добрия начин но в крайна сметка стартирах 20ти последен от една доста сериозна група в компанията на Матиас Мерц - Тисарен, Марк Лаунщаин - Вехкалайден Вейкот, Вилиам Линд - Малунг, Юри Тамбасов - МС Парма, Фредерик Йохансон - Лидинге а на 1ва точка застигнахме Фредерик Траншон - Хелан. В началото 1вия километър трябваше да побягам доста бързо, за да стигна групата и след това ми трябваше може би още километър за да се нагодя към темпото. Бягах като цяло много добре. Не съм доволен само от варианта за дългата отсечка... По време на бягането застигнахме няколко отбора а в края на маршрута задминах без да разбера още два. Предпоследна точка се оказа доста решаваща, колкото и лесна да изглежда на картата.
 В крайна сметка тръгнах 20ти и финиширах 11. С 3то време съм за последен пост. Това е моето най-добро ябгане на Юкола от, което съм много доволен.
 Тук можете да видите GPS как се разви бягането. Тук резултати от щафетата. А Тук резултатите от поста.

 Следващата една седмица съм на лагер за световното в Йоенсу с Иван и Иво.

Няма коментари:

Публикуване на коментар