понеделник, 30 май 2011 г.

Държавен Шампион по планинско бягане

Миналата събота се състоя Националния Шампионат по планинско бягане за 2011г. Състезанието се проведе в известния ски курорт "Боровец". Старта бе пред хотел "Рила" на 1300м надморска височина. Маршрута на мъжете бе дълъг 11км. Mинава през връх "Ястребец" - 2363м и финишира на горната станция на лифта "Ястребетц експрес" - 2049.
 За първи път участвам на Държавно Първенство по планинско бягане и съм радостен, че успях да го спечеля. Още от самото начало реших да взема нещата в свои ръце и да наложа своето темпо. Не бях сигурен 100% в силите си защото не се бях възстановил напълно от Финландския шампионат ултралонг по ориентиране, но се справих доста добре. Нещото, което ме зарадва много бе, че успях да подобря неофициалния рекорд до връх "Ястребец" държан до момента от Шабан Мустафа 49мин. Моето време до върха бе 46.50 а на финала 54.03.
 След финала ни вземаха лактат  - моят бе 5,9 mmol/L




 Състезанието бе и контролно за Европейското Първенство по планинско бягане, което ще се проведе на 10 Юли в Бурса Турция, в което придобих право да участвам.

1 коментар: