сряда, 8 септември 2010 г.

BOC


Балканския Шампионат по Ориентиране приключи. За мен това бе най-добрия шампионат на Балканите до сега от гледна точка на маршрути район и карти. Естествено има доста неща които може да се подобрят но надявам се организаторите са си взели нужните поуки.
1вия старт бе спринта. Доста тежък и малко по-дълъг от необходимото... Но смятам че стана интересен спринт със  вариантни отсечки и малка част в гора, която в случая се оказа решаваща. Смяната от бързо бягане към трудно ориентиране се оказа препъни камък за повечето състезатели. Учудващо за мен преднината с която спечелих бе доста голяма за спринт!
2рия старт бе дългата дистанция. Невероятен район! Най-красивия район на който съм бягал през живота си. За жалост не ми остана много време да се насладя на заобикалящия пейзаж. Умората в края на си каза думата. Изключително тежко бягане и голямата умора в главата допринесоха за елементарните грешки които допуснах. Но въпреки всички грешки и умората не се предадох до края. В крайна сметка за това състезание целта бе изпълнена като го спечелих. Въпреки че Йонут се декласира времето ми бе по-добро от неговото. Станимир Беломъжев направи много добро бягане и малко не му достигна да спечели шанс който трябваше да вземе J
3тия старт средната дистанция. Отново невероятен район, но този път умората си каза думата. Нямах и никаква мотивация за бягане и когато човек знае че не е добре физически и се фокусира върху бягането ориетирането остава на заден план и се допускат елементарни грешки. Днес останах 2ри след Йонут, който показа класа спечелвайки с повече от 3мин преднина. Но за себе си мога да кажа че се победих сам...
4тия старт щафетата. Определено нашия отбор бе по-добия от този на Румънците и чудо трябваше да се случи за да ни победят. След добри бягания на съотборниците ми Николай Димитров и Ивайло Каменаров, стартирах с доста солидна преднина от 4мин и 30сек, която до финала достигна до 6мин и 30сек. Бягах добре макар да бях доста уморен. Не допуснах груби грешки от което останах най-доволен.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар