вторник, 26 февруари 2013 г.

Испания

От около седмица съм в Испания на лагер заедно с финландския си отбор Калеван Расти. Много технически тренировки, идеално време и отлични партньори за трениране в лицето на съотборниците ми (благодаря ви за което). Около всичките тренировки, се проведе и 4 дневно състезание около гр. Барбейт. Петък състезанието започна с knockout "спринт". Първо бе квалификацията от която се класираха първите 16. С колебливо бягане заех последното 16то място, но все пак си осигурих място на четвъртфиналите. 4 четвъртфинала по 4 души от които се класират по двама от всяка серия. В серията бях заедно с Тиери Жоржу, Глеб Тихунов и Сергей Детков (който не стартира в последствие). За разочарование на всички, организаторите не бяха избрали най-добрата система за разделяне, като бяха направили пеперуда и ни разделяха 2ма по 2ма. На четвъртфинала бягах с резерв, като бях готов да увелича скоростта в края, но темпото бе достатъчно за да премина на полуфинал. (резултати четвъртфинал). На полуфинала бяхме 3ма от Калеван Расти. Отново Тиери Жоржу, Адам Хроми и Кристиян Канус. След даването на старта видях, че Тиери има Кристиян зад гърба си а аз бях с Адам. Задачата се усложни много. Избягах маршрута много добре, но въпреки това Тиери "прибра" Кристиян около 10м преди мен на финала, така надпреварата приключи за мен в този ден. Въпреки всичко, беше много забавно (резултати полуфинал). На финала Тиери и Фабиан бяха достойни противници, но малка грешка на Фабу в края позволи на Тиери да спечели.

 На следващия ден бе дълга дистанция. Мога да кажа, че това е един от най-интересния район на който съм бягал в Испания. Може би гъстото му беше малко в повече, но беше много интересно. Много малко от картата, където беше бяло бе наистина бяло за зеленото няма да говоря :) Допуснах доста грешки и не бях доволен от бягането си... (резултати дълга).



 Неделята бе средната дистанция, която бе и WRE. Отново нестабилно бягане с една огромна  грешка накрая от 1:20. Въпреки, че изглеждаше доста лесно на картата, на повечето места на терена, нямаше добра видимост а това си е предпоставка за грешка, когато бягаш с по-висока скорост. (резултати средна)
 Последния ден бе "one amn relay". Само името му беше такова. Беше масов старт с една смяна на картата с общо 16 възможни маршрута, което беше ОК защото на старт застанахме около 50 души, което означаваше, че по не повече от 3ма души имаха абсолютно еднакви маршрути. Първото кръгче избягах добре и единствената ми грешка бе от вариант на една отсечка където "заседнах" в едно гъсто около 15 секунди. На смяната на картата преминах 6ти на около 50 секунди от водача Тиери, но знаех че на първото кръгче бяха "обрал" почти всички по-дълги "вилици". Но въпреки това се напънах и на 3та точка успях да стигна водачите. От там се разделихме и останах само с Цветков. Стоях пасивен и чаках удобен момент за атака или евентуална грешка. Но този район не предполагаше много места за грешки или 30сек грешка тук беше огромна. В последствие Тиери се оказа 10м преди нас на две точки преди края. Имахме да прескочим 3 огради, на първата се забавих много и шансовете ми за по предно класиране от 3то място бяха никакви, въпреки това "натисках" до края и финиширах 3ти. (резултати).



сряда, 13 февруари 2013 г.

POM

Лагера в Португалия приключи заедно със 6те старта от Portugal Orienteering Meeting. Хубави райони и много силна конкуренция направиха състезанието много интересно. Моите бягания не бяха никак добри с изключение на последния старт. Първия и втория ден в по-голямата чат от от състезанието не можех да разбера картата и допуснах много грешки. На нощния спринт бягах добре, но пропуснах точка и се декласирах. На средната дистанция която бе WRE допуснах много, малки грешки. На спринта следобяд, стартирах един от първите и имаше две грешни точки, едната са я променили в последствие и то много бързо след мен другата са я оставили грешна. Можете да видите 5та точка.


Филип ме настигна на средната дистанция WRE.
 Старта на дългата дистанция.



 Като цяло съм много доволен от лагера и нямам търпение да замина за следващия другата седмица в Испания, заедно с Калеван Расти, където ще взема участие в поредното много силно състезание Andalucia-O-Meeting.

сряда, 6 февруари 2013 г.

Portugal

От близо седмица съм в Португалия на лагер заедно с няколко Французи: Амели Шатао, Филип Адамски и Фредерик Траншон. През изминалия уикенд участвах и на първото си състезание за годината. Подробности резултати и снимки може да погледнете във фен страницата ми във facebook. Ето и част от картите ми от състезанията и тренировките.






 Вчера и днес направихме две интересни тренировки с още една група от Франция. Утре местим "седалището" си, като през уикенда, понеделник и вторник предстоят 6 старта от може би най силното състезание за тази част от годината Portugal Orienteering Meeting.