понеделник, 3 декември 2012 г.

Купа "2ри Декември" и стар - нов отбор.

 Тази неделя беше последното състезание за мен по ориентиране за 2012г. Състезанието се проведе на КК "Боровец", на картата от 3тия ден от Купа България тази година. Приятно време, не много студено и хубав маршрут направиха бягането в боровата гора много добро.

 Това за мен бе и последния старт за досегашния ми Български клуб "Бегун" - Варна. Искам да им благодаря за помощта, която ми оказаха последните 2 години, с която успявах да се готвя професионално. Тази година ще остане емблематична за моята спортна кариера със спечеления медал от Европейското Първенство и 6тото място на Световното Първенство, за което "Бегун" допринесоха много! За първи път с "Бегун" спечелих Държавно първенство щафета, което също ще остане спомен за винаги в моята кариера :) Специални благодарности лично към Пламен Иванов и Ивайло Иванов, които дълго време ме подкрепяха и помагаха по всякакъв начин!
 От следващата година се връщам в стария си клуб "Вариант 5" - Търговище, за който се състезавах през 2009 и 2010 и се надявам да се задържа по-дълго от предишния път, но това само времето ще покаже :)
От доста време не съм писал в блога си но едва ли съм пропуснал да ви уведомя за нещо, кой знае колко интересно около мен.
 Последните няколко седмици имах два снимачни дни на Витоша.Заедно с Делян Тотев и Николай Ненов - представителите на "Саломон" за България и операторите Емануил Еманоилов и Стоил Димитров заснемаме рекламни клипчета за удоволствието и красотата на бягането в планината. Пвече информация можете да намерите ТУК на моя facebook фен клуб профил. А първата снимачен ден в снимки може да видите ТУК.

 Вчера разбрах, че съм номиниран в World of O за "Orienteering Achievement of the Year 2012" или на Български казано нещо което си постигнал. Не се разглежда самия резултат а това колко значим е той за кариерата на дадения спортист. За мен самия факт, че присъствам в тази класация е достатъчен. Много са момчетата и момичетата в класацията, които постигнаха големи успехи тази година и не смятам да ги изброявам до един, но определено победителя за мен трябва да е Едгард Бертукс! От 9то място най-добро на световно първенство - световен шампион! Коментарите и обясненията са излишни...
 Зимния период на тренировки до момента върви много добре! Вече почти е готов и плана ми със лагери и състезания за 2013г. Очертава се много натоварена първата половина на годината.