понеделник, 27 февруари 2012 г.

POM & MOC


През последните 10 дни бях на лагер в Португалия. Взех участие в две големи състезания POM & MOC. Много добри райони и много добра организация, така мога да опиша състезанията! Резултатите от POM не бяха никак добри, но не мога да кажа че се случило и нещо катастрофално. Формата не беше каквато желаех да бъде и допуснах доста елементарни грешки.



На второто състезание нещата от към техническа гледна точка бяха доста по-добре за мен. Районите не бяха от най-техничните, но на такъв тип терен 30 сек грешка е голяма. На дългата дистанция допуснах 3 грешки от около минута всяка и това се оказа твърде много за да се боря за призово място. На средната дистанция нещата бяха съвсем по-добре. Допуснах две грешки от по 20сек и като цяло съм доволен от бягането си. Умората с която бягах последния ден бе наистина сериозна имайки в предвид 40те пробягани километра предния ден. 




Следващата седмица ще проведем лагер на Приморско с част от националния отбор, а в края на месец Март заедно с Финландския си отбор "Калеван Расти" ще направим тренировъчен лагер в Унгария.

петък, 3 февруари 2012 г.

Лагер Португалия.


От вчера към лагера се присъединиха Тиери, Аника, Филип и Амели. Днес се преместихме малко на запад, на високо и на студено. Тъкмо ще свикна с температурите, които ме очакват в България. Температурата по време на нощната тренировка беше няколко градуса под нулата и чувството в началото никак не беше приятно :) 
 Това са районите от POM 2007(Portugal O Meeting), където бягах, но почти не си спомням нищо. Това са картите от следобедната и нощната тренировка. В една от паузите на следобедната тренировка Филип каза "Все едно сме на Луната" .Заобикалящата ни природа наистина те кара да се чувстваш на друга планета. Невероятен район! Очаква ни предизвикателен POM, макар районите да са различни от районите на днешните тренировки.