петък, 25 ноември 2011 г.

Купа Бегун 2012

Вече са ясни датите за купа Бегун 2012. На 31.03-01.04 ще се проведат за сега планираните средна дистанция и спринт + ориент шоу!
На тази ВРЪЗКА можете да видите филма от купа Бегун 2011!

Карти купа Бегун 2011.

Очакваме ви :)

сряда, 23 ноември 2011 г.

Course of the Year :)

Филип заслужава адмирации за това, че е прекарал 6 часа зад компютъра си за да подготви тази тренировка!

Лагер Франция










Приключи лагерът ми във Франция. Този лагер определено се нарежда в топ 3 на лагерите ми проведени някога. Сравнително къс като дни но изпълнен с много и разнообразни тренировки. за 5 дни лагер направихме19 тренировки от които 14 на карта. Тиери и Филип се бяха постарали много за да ни осигурят много разнообразни тренировки. Всеки път имаше ново предизвикателство когато заставахме на старт. Ной емоционално както на всяко едно състезания се оказа щафетата по двойки които направихме. Бягах със Аника в щафета. Всеки от нас бяга по 5 маршрута средно между 7 и 10мин. Естествено лагер с Тиери задължително съдържа коридор и то при това нощен. На първия такъм не можах да се справя въобще! Колкото и пъти да се връщах до мястото, на което със сигурност знаех къде се намирам, не можех да продължа! Стартирах 2-3 пъти и най накрая се отказах и се прибрах. На следващата нощ предстоеше отново коридор, който на всяка цена трябваше да избягам добре. С малко грешки успях да избягам коридора от което бях много доволен. Искам да използвам възможността и да благодаря отново на хората, които направиха направиха лагера възможен :)
 За сега тренировките ми вървят много добре. Декември месец ще бъда изцяло в София. Изчаквам Калеван Расти да направят програма за лагери за да мога да я стиковам със моята.

събота, 19 ноември 2011 г.

Лагер Франция

Лагера ми във Франция тече с пълна сила. Само от 3 дена съм тук а имам чувството, че съм повече от седмица. Добри карти, добри тренировки, добра организация правят един лагер наистина добър :) Осем души сме на лагера от общо пет държави, което прави обстановката наистина разнородна. Тиери, Филип, Амели, Матю, Аника, Ева, Олександър и аз. Единствения малък проблем е лошото време. Но това е нещо върху, което не можем да въздействаме :)
 Невероятно е чувството бягайки на такъв тип район. Колкото и дълъг да е маршрута никога не ти омръзва да бягаш. Защото през цялото време мислиш и вземаш решения :)
 Това беше маршрут, който завършихме със суперспринт, на карта на която е отбелязан всеки един храст, дърво и камък :) 


Публикувам част от картите си. След самия лагер като имам повече време ще напиша малко по-подробно за лагера :)

понеделник, 14 ноември 2011 г.

Нов спонсор. Лагер на НО

Преди около два месец на купа "Диана". След старта Костадин Новаков от отбора на СКО "Сини Камъни" Сливен ме извика, като ми каза, че иска да си поговори с мен. Разговора премина бързо, като казаното гласеше следното в общи линии: "Ще бъда щастлив ако мога да ти помогна по някакъв начин аз да се развиваш в ориентирането". Това не го очаквах честно казано. Много неща мога да напиша и да кажа, но не смятам, че ще е достатъчно за да изкажа благодарностите си към Коцето! Благодаря ти Коце! За мен е чест и отговорност да имам за спонсор, човек, като теб!


 Изминалия уикенд част от националния отбор се събрахме на кратък лагер в Търговище. Проведохме няколко тренировки. Говорихме за предстоящия сезон. Обсъдихме важните състезания за в бъдеще. Участвахме в традиционното вече състезание купа "Ветеран". Беше интересен старт, макар и ниския клас на състезанието.Масовия старт на състезанието го направи доста интересно предвид района и скоростта с която се бягаше :)
Би било много хубаво ако за в бъдеще се организират повече такива лагери на националния отбор.