четвъртък, 3 февруари 2011 г.

Нови клубове

 Последните няколко месеца занемарих писането в блога си за което се извинявам. Това е едното от нещата, които ще се постарая да подобря през предстоящата година.
 Доста неща се случиха около мен напоследък. Може би за никого не е новина че смених клубовете си. Този в България и този в Норвегия. През новия сезон ще съм състезател на новосвормиралия се отбор в България - СКО Бегун Варна.
А Норвежкия си клуб Халден смених за Финландския Калеван расти.
 
Със смяната на скандинавския си клуб се надявам да се развия още повече, като ориентировач и да подобря техническите си умения. Районите около Йонсу (града в който клуба се намира) са най-подходящи за технически тренировки свързани с WOC 2013. А досегашния треньор на елитната група в Калеван Расти Бьоре Вартайнен е основна фигура в направата на маршрутите за WOC 2013.
  Последните няколко месеца тренировките вървят много добре. Два пъти минавах изследвания в НСА и в Националния Спортен Диспансер "Дианабад". Поставих свой собствен рекорд, като бягах 20'15" а максималната ми кислородната консумация достигна рекордна за мен стойност от 80мл/кг още през месец декември, което е добър знак.
 На 31.12.2010 направих може би най-тежката ми тренировка от към психологична гледна точка - 100 х 100м срещу склонпрез 100м - 20км общо. След тази тренировка никакъв вид интервали не могат да ме затруднят :)
 Направих един много добър лагер на Боровец, който трябваше да е ски, но поради хубавото време се превърна в летен. Средно с по 3 тренировки на ден. Една само бягане една ориентиране и една ски 20тренировки за седмица.
 Месец февруари се очертава добър. Планирам 15 дни на ориентиране край Варна и Приморско. Март месец планирам 10 дни лагер в Португалия а на края на месеца (Март) ще се включа в лагера на Калеван Расти за 10МИЛА.