четвъртък, 20 август 2009 г.

Една сбъдната мечта!!!



Топ 6 на Световно Първенство!

Понеже нямам много време, ще драсна за сега само няколко реда, а утре обещавам да напиша подробна статия за изминалия ден.

Резултати квалификация.

Резултати финал.




























понеделник, 17 август 2009 г.

събота, 15 август 2009 г.

WOC - Унгария

Дойде и най-важното състезание за мен през този сезон, а именно Световното Първенство по Ориентиране. От няколко дена сме тук и мога да кажа, че всичко е идеално. Чувствам се добре както физически така и емоционално. Като почти 100% професионалист, това събитие е много отговорно. Сега е момента, в който искам да реализирам, всичкия положен труд през изминалата година, по най добрия начин.
За класиране не искам и да говоря, защото това върху което се концентрирам е самите ми бягания. Просто искам да реализирам моментните ми възможности по най-добрия възможен начин и знам, че всичко това зависи от мен самия.
Единственото нещо, което искам от това световно е, като то самото свърши да съм доволен от самия себе си за да имам нужната мотивация да тренирам и за напред!
Всичко се случва първо в главата... (без мръсни мисли :))

сряда, 12 август 2009 г.

Лагер Шумен

Изминалия уикенд, националния отбор бяхме на лагер на Шуменското Плато, където направихме последни тренировки преди световното. 4 дни - 7 ТТ(технически тренировки). Всичко мина нормално, може би единствения проблем бе тренировките на карта в мащаб 1:4000 защото бяха "зумнати" от карти 1:10000 и в по малкия мащаб не бяха коректни а и като добавим високата скорост беше трудно. Смея да твърдя, че братя Каменаровисе бяха постарали доста добре като ни съсзадоха идеалните условия за тренировки. Контролни знаци + "спорт и дент" бяха неразделна част от тренировките.
Вчера реших да пусна още една 1000ка на националния стадион, а времето ми бе с цели 2 секунди по-добро от най-доброто. 2'36" смятам, че е доста прилично бягане (с маратонки) и смятам, че с малко по специални тренировки мога да сваля още няколко секунди. Но сега не е времето за такива постижения.


вторник, 4 август 2009 г.

Високопланински Лагер Белмекен


Приключи лагера на Белмекен, който бе основна част от подготовката ми за предстоящото световно първенство. В периода 11.07.09г – 02.08.09г. (самия лагер) извърших 37 тренировъчни сесии, 1 почивен ден, 48часа и 20мин тренировъчно време, 493км, от които – 126км скорост, 97км дълги кросове, 53км възстановителни кросове, 26км ориентиране, 11км срещу склон, 175км колело и 6км алтернативни спортове (в километрите са включени загрявка и разпускане).
Като цяло съм доволен от изминалия лагер и смятам че физически съм подготвен много добре за предстоящото първенство. Вчера с Иван Сираков си правихме изследване на хемоглобина и резултата ми е 150 g/l, което не е много високо, но като цяло е добре, понеже аз съм с сравнително нисък.
Днес също с Иван направихме и едно контролно на 1000м на националния стадион „Васил Левски”. Аз пробягах дистанцията за 2’38” а Иван за 2’39”. Не се чувствах много свеж и съм убеден че след няколко дни мога да го избягам с 2-3сек по-бързо (бягах и с шпайкове с които до сега не бях бягал и не ми бяха много удобни).
След ден започва лагера на НО, който ще се проведе на Шуменското плато от 06.08.09г. до 10.08.09г., където ще направим последни корекции по техническата подготовка.
Очаквайте ското карти от предстоящия лагер.